raadhuis de rijp

In het midden van het oude centrum van De Rijp vindt u Raadhuis De Rijp. Een uniek gebouw, ontworpen door niemand minder dan Jan Adriaanszoon Leeghwater (de beroemde waterbouwkundige), met rijke gevels versierd en met een raadszaal die sinds de 16-de eeuw de tand des tijds heeft doorstaan. Dit raadhuis bevindt zich naast de sluis en Dambrug en is daarmee uniek in zijn soort en herbergt op de tweede verdieping de door Marijke Helwegen geopende Leeghwaterzaal (was nogal een verbouwing). Hier is uw ontvangst, vergadering, receptie en bekijken film over De Rijp in goede handen.

In dit raadhuis verzorgen wij een uitstekende catering tijdens uw vergadering en trouwen vele bruidsparen ieder jaar weer. Het monument is uitgerust met alle moderne vergadertechnieken zoals wifi en een beamer.

Wees welkom !

vergaderingen recepties in de rijp
leeghwaterzaal raadhuis de rijp

Raadszaal en Leeghwaterzaal

De raadszaal kenmerkt zich vooral door de bolpoottafel (4 eeuwen oud) en de kenmerkende, door Leeghwater ontworpen kast. Vergaderen kunt u hier om de tafel tot 16 personen, ook vinden er geregeld diners plaats. U trouwt in deze ruimte welke geschikt is voor 40 personen. Na uw ceremonie is gebruik van de Leeghwaterzaal op de tweede verdieping inclusief. Daar kunt u onder het genot van bijv. prosecco, koffie en thee en het aansnijden van de bruidstaart nog even rustig feliciteren.

Een uitstekende wifi is aanwezig als ook een beamer en scherm/flipover en een muzieksysteem..

De modernere Leeghwaterzaal is geschikt tot 40 personen. Hier kunt u ook uw bezoek aan het dorp beginnen met een film over De Rijp, een bakje koffie en ons heerlijke leeghwatergebakje. U vindt hier ook een uitstekende plek om te vergaderen en te presenteren.

Prijzen:
Onze locaties zijn zeker niet de duurste van Noord-Holland maar wel de mooiste !
U betaald voor Raadhuis De Rijp het volgende bescheiden bedrag:

Locatiekosten trouwen Raadhuis De Rijp:
€ 350 incl. huur Leeghwaterzaal voor felicitatiemoment!
Leges Gemeente Alkmaar
ma.-vr.: € 217,62
za.: € 325.77

Huurtarief vergaderen, presenteren etc:
€ 150 per dagdeel
€ 100 tot 2 uur

Catering: in overleg 

Reserveren huwelijk

Adres: Kleine Dam 1, De Rijp
Beschikbaarheid: gehele jaar
Toegankelijkheid: trap plus lift
Ruimte: raadszaal tot 50 personen
Leeghwaterzaal tot 40 personen
Parkeren: voldoende
Geluidsapparatuur: aanwezig
Toiletten: toilet aanwezig
WIFI: ja

Heeft u interesse?

Meer De Rijp-uitjes?