raadhuis de rijp

In het midden van het oude centrum van De Rijp vindt u Raadhuis De Rijp. Een uniek gebouw, ontworpen door niemand minder dan Jan Adriaanszoon Leeghwater (de beroemde waterbouwkundige), met rijke gevels versierd en met een raadszaal die sinds de 16-de eeuw de tand des tijds heeft doorstaan. Dit raadhuis heeft diverse horeca-gelegenheden om zich heen, een opstapplek voor de rondvaartboot en herbergt op de tweede verdiepeing de door Marijke Helwegen geopende Leeghwaterzaal (was nogal een verbouwing vandaar). Hier is uw ontvangst, vergadering, receptie en bekijken film over De Rijp in goede handen.

In dit raadhuis is catering mogelijk en trouwen vele bruidsparen ieder jaar weer. Het monument is uitgerust met alle moderne vergadertechnieken zoals wifi en een beamer. Wees welkom !

vergaderingen recepties in de rijp
leeghwaterzaal raadhuis de rijp

Raadszaal Raadhuis De Rijp

De raadszaal kenmerkt zich vooral door de bolpoottafel (4 eeuwen oud) en de kenmerkende, door Leeghwater ontworpen kast. Vergaderen kunt u hier om de tafel tot 16 personen, ook vinden er geregeld diners plaats.

Een uitstekende wifi is aanwezig als ook een beamer en scherm/flipover.

De modernere Leeghwaterzaal is geschikt tot 40 personen en daar is ook een cateringgedeelte ingericht. Daar kunt u met grotere groepen presenteren, begint uw Dagje De Rijp met een film over De Rijp en het Land van Leeghwater en vindt uw receptie na het trouwen misschien wel plaats.

Reserveren huwelijk

Adres: Kleine Dam 1, De Rijp
Beschikbaarheid: gehele jaar
Toegankelijkheid: trap plus lift
Ruimte: raadszaal tot 50 personen
Leeghwaterzaal tot 40 personen
Parkeren: voldoende
Geluidsapparatuur: aanwezig
Toiletten: toilet aanwezig
WIFI: ja

Heeft u interesse?

Meer De Rijp-uitjes?