Het Hart van Graft, het Grafter Raadhuis wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken.

Help ons Raadhuis aan een nieuwe expositie en DONEER !

Het symbool van het dorp is toe aan een opfrisbeurt en daar werken we hard aan.

De verlichting uit de jaren 70 is vervangen en de raadszaal en ruimte op de begane grond wordt een middelpunt van het dorp vol objecten uit Graft.

Zo hopen wij het raadhuis nog meer in de harten van de Grafters (en daarbuiten) te sluiten maar ook om de historie toekomstbestendig te bewaren voor het dorp.

In de Raadszaal komen foto’s van Graft van weleer…. Van schaatsen op de meersloot tot Piet Aardebei en van Schooltje tot Cafe Stoop. Op de begane grond komt een gloednieuwe vaste tentoonstelling over Graft. De oude tol van Graft moet gerestaureerd worden en krijgt er een plek, de Grafter Burgemeestersketting, objecten van de gesloopte kerk en de unieke met goud bekleedde oorkonde waarop Graft bij koninklijke beschikking haar ‘koe met de boom’ kreeg toegewezen zijn nieuwe aanwinsten.

De oude binnendeur van de kerk en tolbord krijgen een betere plek.

Om dit mogelijk te maken doen we een beroep op u. De restauratie van met name de Tol en aanschaf vitrines en fotolijsten kosten veel geld. Doet u een duitje in het zakje ? Wij hopen dat u een bedrag wilt sponsoren om bovenstaande mogelijk te maken.

Op zondag 7 juli om 15.00 uur organiseren wij op de Zerkenvloer van Graft onder het genot van een borrel en een muziekje een geweldige heropening van Raadhuis Graft ! Het Hart van Graft. Zet deze alvast in uw agenda. 

Mede namens alle vrijwilligers en Museum In ’t Houten Huis alvast dank !

Tosca Sombroek
Susan Bos
Jaap Klaver 

Vragen ? Mail naar tosca@houtenhuis.nl

Bankgegevens: NL77ABNA0843591684 t.n.v. Rijper Museum Stichting o.v.v. donatie Raadhuis Graft

raadhuis graft de rijp

hart voor graft

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Adres: Raadhuisstraat 24, Graft
Openstelling : Zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur

WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS DIE HET LEUK VINDEN OM HET RAADHUIS OPEN TE HOUDEN !
Mail: info@houtenhuis.nl