De prachtige zalen van Raadhuis De Rijp

In het monumentale Raadhuis van De Rijp zijn 4 prachtige zalen; allen te huur voor welke gelegenheid dan ook: de Raadszaal, de Burgemeesterskamer, de Secretarie en de Leeghwaterzaal.

Raadszaal

Deze ruimte heeft eeuwen dienst gedaan als vergaderzaal voor de schouten en raadsleden. Heden ten dage vinden er vele trouwerijen plaats maar ook vergaderingen, rondleidingen en presentaties.

Burgemeesterskamer

De burgemeesterskamer is de kleinste ruimte in het gebouw. Zeker een bezoekje waard, want het lijkt net alsof de burgemeester gisteren net is vertrokken. Deze ruimte is tegenwoordig de wachtruimte voor het bruidspaar het zogeheten ‘zweethokje’.

Secretarie

  • zalen secretarie

De secretarie is met het portret van Jan Boon en de vele in leer gebonden staatsbundels een mooie sfeervolle ruimte. U kunt hier vergaderen.

Leeghwaterzaal

In 2018 is onder grote belangstelling de Leeghwaterzaal geopend door Marijke Helwegen, burgemeester Piet Bruinooge en de uitbater. Met trots want het is een prachtige ruimte geworden met dikke zolderbalken en uitstekende voorzieningen voor uw vergadering, presentatie en receptie. Deze ruimte bevindt zich op de tweede verdieping en is bereikbaar via een lift en trap.

Heeft u interesse?

Meer De Rijp-uitjes?