Trouwarrangementen

Trouwen in Raadhuis De Rijp betekent trouwen in een historische sfeer waarbij het betreden van de trap en ballustrade, het trouwbootje, het sluizen en een rondvaart allemaal tot de mogelijkheid behoren. U kunt tevens gebruik maken van de Leeghwaterzaal voor het aansnijden van uw taart of het heffen van een glaasje prosecco. Eventuele hapjes en dergelijke verzorgt de uitstekende horeca in het dorp voor u.

bruiloften trouwen in de rijp

Trouwbootje

De Rijp is uniek door de aanwezigheid van het Raadhuis met daartegenover gelegen het sluisje en de Dambrug. Aankomst met een trouwbootje (wat u natuurlijk geheim houdt voor uw gasten), sluizen en aankomst bij het raadhuis is echt een toevoeging aan uw trouwdag.

Recepties

In samenwerking met de lokale horeca biedt het raadhuis u de volgende mogelijkheden:
– aansnijden bruidstaart na de trouwceremonie met koffie/thee
– proost op uw huwelijk met een glaasje prosecco of champagne
– felicitatiemoment
– uw ideeen zijn altijd welkom, samen kijken we dan naar wat er mogelijk is.

In onze Leeghwaterzaal op de tweede verdieping zijn alle faciliteiten hiervoor aanwezig.

bruiloften in de rijp

Reserveren huwelijk

Adres: Kleine Dam 1, De Rijp
Beschikbaarheid: gehele jaar
Toegankelijkheid: (ballustrade) en lift
Ruimte: raadszaal tot 60 personen
Leeghwaterzaal: tot 40 personen
Parkeren: voldoende
Geluidsapparatuur: aanwezig
Toiletten: (invaliden)toilet aanwezig
Verwarming: ja

Prijs huwelijksvoltrekking (leges): maandag t/m vrijdag: € 336,30 / zaterdag: € 470,70
Incl. bode, trouwambtenaar, locatie en afwikkeling documenten door de Gemeente Alkmaar.

Kosten trouwboekje: € 34,40

Om de locatie te bezichtigen kunt u een afspraak maken met ons via telefoonnummer 0299 – 67 69 87 of via info@dagjederijp.nl.

U kunt bij ons ook de catering en het reserveren van een rondvaart/sluisje regelen. Wilt u vervolgens de trouwlocatie reserveren voor uw huwelijk neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken van de Gemeente Alkmaar via 14 072.

Zo mooi is het!

Cor en Ira Blokdijk trouwden op 11 mei 2018 in Raadhuis De Rijp, lettelijk in het huwelijksbootje en een receptie in het Raadhuis. Het  filmpje geeft prachtig weer hoe speciaal hun trouwdag was in deze prachtige locatie en dit geweldige mooie dorp ! Wij wensen dit kersverse bruidspaar alle geluk !

‘Een onvergetelijke ervaring!’

Ina Bakker en Mark Miller trouwden 26 maart 2013 in het Raadhuis in De Rijp

“Op 26 maart 2018 waren wij 5 jaar geleden getrouwd in het Raadhuis te De Rijp. Dit in traditie van mijn ouders en grootouders, welke echte geboren en getogen Rijpers waren.

Ik, Ina, ben geboren en getogen in Heemstede, getrouwd dus in De Rijp, wonende in Heemstede en wij gaan dit jaar emigreren naar Australië.

Wij waren in De Rijp om ons huwelijk te herdenken en wij zagen dat er mensen bezig waren in het Raadhuis. Wij hebben toen gevraagd of het mogelijk was dat wij nogmaals een kijkje mochten nemen en dit mocht. En voor ons op een bijzonder moment want het was nu 5 jaar later net als toen klokslag 15.00 uur. Wij werden rondgeleid door het Raadhuis en hebben ook de zolderetage mogen zien van Jaap Klaver. Geweldig om dit te zien en ook het uitzicht naar de Eilandspolder, waar mijn vader toentertijd ook zijn land had.

Wij vinden het een geweldige foto, typisch De Rijp. En wie heeft er die er getrouwd is niet zo’n foto van de ophaalbrug, de sluis, het Raadhuis?

Nog even een detail, 26 maart 2013 was de koudste dag in maart sinds de weertelling!!, 2 graden, gevoelstemperatuur -10.

Kortom: een onvergetelijke ervaring!”

Bent u ook getrouwd in Raadhuis De Rijp of Graft?

Wij zouden het heel erg leuk vinden om een foto van u met een kort verhaaltje over deze bijzondere dag onze website te plaatsen!

Heeft u interesse?

Meer De Rijp-uitjes?